На първо място грип, COVID-19 - за радост, отиде на

...
 На първо място грип, COVID-19 - за радост, отиде на
Коментари Харесай

Проф. Попов: COVID-19 за радост отиде на по-заден план, но все па...

 „ На първо място грип, COVID-19 - за наслада, отиде на по-заден проект, само че въпреки всичко дебне зад ъгъла и отново ще се появи. И други респираторни болести като респираторен синцитиален вирус, аренувирус и други Също по този начин варицела, скарлатина ”, добави проф. Попов.

 

По думите му през последната седмица грипната зараза се пречупва, само че това не трябва да ни успокоява, защото се чакат нови пикове. „ Грипът е целогодишно заболяване. Януари-февруари се популяризира епидемиологично, само че в България има доста случаи на грип вид Б и през март ”, добави той.

 

" Тази година грипната зараза е много по-лека спрямо други години. Тежка беше 2009 г със свинския грип. СЗО следи случаите в Южното полукълбо, подобен вид протичане се трансферира и за Северното полукълбо ”, сподели проф. Попов.

Той подчертава на затрудненията при боледуване от грип. „ Усложненията са причина от самия грипен вирус, първичните грипни затруднения, и от насложените бактериални и гъбични инфекции – вторични затруднения. Първичните засягат белия дроб, централната нервна система, сърдечно-съдовата система, бъбреци ”, съобщи проф. Попов. Той добави, че при затрудненията от грип без антибиотик не може. „ Тук е тънкият миг да се откри по кое време тъкмо да се включи антибиотик. Невинаги, само че когато имаме рискови контингенти – хора над 65 година, дребни деца, бременни, за това би трябвало да сме изключително внимателни дали да включим антибиотик, в случай че се постанова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР